Hobbycursus edelsteenslijpen voor beginners.

Hobbycursus edelsteenslijpen voor beginners.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen die nog geen enkele ervaring hebben met het slijpen van edelstenen, maar dit wel graag willen leren. U kunt een keuze maken uit een cursus cabochon slijpen en/of facetslijpen.

Cabochon slijpen.
De cursus omvat het slijpen van cabochons. Dit is een slijpvorm die vooral voor het slijpen van ringstenen, hangers, brochés, oorbellen, manchetknopen, kortom voor veel sieraden wordt toegepast. Cabochons komt u in zeer simpele vormen tegen, maar er zijn ook allerlei ingewikkelde vormen mogelijk. Met uw eigen fantasie kunt u unieke stenen slijpen.

Facet slijpen.
Facet slijpen is het aanbrengen van (meestal veel) kleine platte vlakjes op doorzichtige edelstenen. Hierdoor wordt het invallende licht meerdere malen in de steen weerkaatst en de lichtstralen gebroken, zodat het in de spectrumkleuren uitééngelegd wordt. Het resultaat is een flonkerende steen, die met recht edelsteen genoemd mag worden. Deze vorm van edelsteen slijpen vereist geduld en het nauwkeurig kunnen werken van de cursist, maar is niet moeilijker dan het cabochon slijpen.

In beide cursussen leert u het zelf zagen, slijpen en het polijsten van de ruwe stenen, zodat u in de toekomst uw sieraden van echte edelstenen zelf kunt maken. Naast het slijpen wordt er ook aandacht besteedt aan de theorie en machinekennis. U leert verschillende steensoorten kennen, de eigenschappen die deze stenen hebben, de diverse slijptechnieken en de omgang met machines en gereedschappen.

Elke cursus bestaat uit een aantal lessen. Die kunnen per deelnemer verschillen, omdat de cursus op uw persoonlijke wensen wordt afgestemd. Bij de start van de eerste les, wordt de cursusopbouw met u doorgenomen en planmatig aan uw wensen aangepast. Elke cursus is dus strikt persoonlijk, hetgeen betekend dat u prive les krijgt. Omdat de aanleg voor het slijpen voor iedereen verschilt, bepaalt u zelf hoeveel lessen u wilt volgen. De lesdagen en lestijden zijn ook aan gepast aan uw wensen, en daarom kunt u elke les afzonderlijk op de door u gewenste dag en tijdstip afspreken. Dit is op elke werkdag in de ochtend, de middag en de avond mogelijk. Omdat de cursus strikt individueel is, beschikt u als cursist gedurende de gehele lestijd over alle benodigde machines. Indien u twijfelt of een slijpcursus iets voor u is, bestaat er een goede manier om deze twijfel weg te nemen, en wel de volgende:

U bezoekt ons op één van onze maandelijkse demonstratie- en informatiedagen. In elke maand wordt er op een bepaalde zaterdag demonstraties van beide slijpvormen gegeven. Meestal is dat de laatste zaterdag van de maand. U dient zich wel voor zo’n demonstratie vooraf aan te melden, Verder is het bijwonen van zo’n demonstratiedag altijd geheel vrijblijvend en ook altijd gratis. Op onze website (www.edelsteenslijperij.nl) vindt u uitgebreidere informatie over het programma en de datum van de eerst komende dag waarop u zo’n demonstratie kunt bijwonen.

Startdatum:U kunt een slijpcursus na afspraak op elke gewenste datum starten.
Cursusdag:Volgens afspraak
  
Kosten:De kosten van een cursus cabochon slijpen bedragen 75 euro. De beginnerscursus facetslijpen kost 150 euro. Een vervolgcursus facetslijpen kost 125 euro. In deze prijzen zijn ook de kosten van de benodigde stenen, overige slijpmaterialen, koffie of thee inbegrepen.
  
Locatie:Zwolle
  
Informatie:Indien u nog aanvullende informatie wilt hebben, kunt u dat uitsluitend per mail, bij ons aanvragen.
  
Opgave:Edelsteenslijperij Morion
 
E-mail: morion@edelsteenslijperij.nl
 Website: www.edelsteenslijperij.nl